Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nederlands Kooikerhondje / Nederlandse Kooikerhondje | Puppy Area / Vroeger werden wij in nederland vooral gebruikt om de nieuwsgierige eenden te lokken in een eendenkooi waar ze werden gevangen.

Nederlands Kooikerhondje / Nederlandse Kooikerhondje | Puppy Area / Vroeger werden wij in nederland vooral gebruikt om de nieuwsgierige eenden te lokken in een eendenkooi waar ze werden gevangen.. We promote health and welfare, sport of purebred dogs, and breeding for type, temperament, and function. The kooikerhondje is a relatively healthy breed, says susanne martin, who is a member of the northern california nederlandse kooikerhondje society. Health concerns include the following: De vereniging is lid van de raad van beheer op kynologisch gebied in nederland. Volgens de verhalen moeten we voor de oorsprong van dit hondje terug naar de 16e of 17e eeuw.

They are spirited, confident, and very affectionate with family. Het kooikerhondje is een nederlandse eendenhond. De schouderhoogte is ongeveer 40 cm en de teefjes zijn wat kleiner. Hij jaagt de eenden niet op maar lokt ze met zijn vrolijk wuivende staart. Van huis uit is het kooikerhondje een werkhondje:

Nederlandse Kooikerhondje » VDH Rasselexikon 2017
Nederlandse Kooikerhondje » VDH Rasselexikon 2017 from www.vdh.de
Het nederlandse kooikerhondje in het kort. Volgens de verhalen moeten we voor de oorsprong van dit hondje terug naar de 16e of 17e eeuw. We promote health and welfare, sport of purebred dogs, and breeding for type, temperament, and function. Originally bred in the netherlands as a duck decoy dog, its heavily white plumed tail waves jauntily to entice and lure ducks to follow it into eendenkooi (elaborate manmade pond trapping systems). Kooikerhonden houden van spelen en water. Die besten bücher bei amazon.de. Het kooikerhondje is een nederlands ras met een interessante baan. Hij beweegt met opgeheven hoofd;

Van huis uit is het kooikerhondje een werkhondje:

Het nederlandse kooikerhondje is oorspronkelijk gefokt om te kunnen werken in de eendenkooien. Hij beweegt met opgeheven hoofd; Originally bred in the netherlands as a duck decoy dog, its heavily white plumed tail waves jauntily to entice and lure ducks to follow it into eendenkooi (elaborate manmade pond trapping systems). Ze worden tussen de 35 en 42 cm groot. De kleur van een kooiker is wit met rode platen. Hij jaagt de eenden niet op maar lokt ze met zijn vrolijk wuivende staart. Van huis uit is het kooikerhondje een werkhondje: Vroeger werden wij in nederland vooral gebruikt om de nieuwsgierige eenden te lokken in een eendenkooi waar ze werden gevangen. Helaas is er, waarschijnlijk in een later stadium, toch een aanleg voor patellaluxatie geslopen in de populatie geslopen, evenals de (gelukkig wat. Kooikerhonden houden van spelen en water. Gemiddeld wegen de honden 12 kg. Hij werd gefokt om eenden in een val te lokken om te worden vastgebonden voor onderzoek of verzameld voor de markt. The kooikerhondje is a relatively healthy breed, says susanne martin, who is a member of the northern california nederlandse kooikerhondje society.

Het kooikerhondje is een écht nederlands hondenras. De honden zijn erg vrolijk, sportief en oplettend. Het kooikerhondje is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het kooikerhondje is één van de typische nederlandse honden. Vroeger werden wij in nederland vooral gebruikt om de nieuwsgierige eenden te lokken in een eendenkooi waar ze werden gevangen.

Dog breeds: the Kooikerhondje dog characteristics - Dogalize
Dog breeds: the Kooikerhondje dog characteristics - Dogalize from www.dogalize.com
We zijn lid van de vhnk en fokken volgens het vhnk fokregelement. Het kooikerhondje is één van de typische nederlandse honden. Het kooikerhondje kan goed overweg met andere dieren waarmee ze zijn opgegroeid. Het nederlandse kooikerhondje is een vrolijke, attente en intelligente hond, die leergierig is en niet snel vergeet. De schouderhoogte is ongeveer 40 cm en de teefjes zijn wat kleiner. Hij werd gefokt om eenden in een val te lokken om te worden vastgebonden voor onderzoek of verzameld voor de markt. Beknopte geschiedenis het kooikerhondje werd oorspronkelijk (en nu nog incidenteel) in de eendenkooi gebruikt. Het nederlandse kooikerhondje in het kort.

Helaas is er, waarschijnlijk in een later stadium, toch een aanleg voor patellaluxatie geslopen in de populatie geslopen, evenals de (gelukkig wat.

Ze worden tussen de 35 en 42 cm groot. Sinds 1966 zijn wij als kooikerras officieel erkend door de fci. Hij hecht zich erg aan zijn eigenaar, kan eenkennig zijn en is terughoudend naar onbekenden. Assistent van de kooibaas, bewaker van huis en erf, verdelger van muizen, mollen en ratten. Ze hielpen mee om de eenden te lokken met hun witte staart. Hij hecht zich erg aan zijn eigenaar, kan eenkennig zijn en is terughoudend naar onbekenden. Het nederlandse kooikerhondje is oorspronkelijk gefokt om te kunnen werken in de eendenkooien. Het kooikerhondje is een nederlands ras met een interessante baan. Is the designated american kennel club parent club for the nederlandse kooikerhondje. They are spirited, confident, and very affectionate with family. De vereniging beschikt over statuten, waarin de dienstverlenende. Beknopte geschiedenis het kooikerhondje werd oorspronkelijk (en nu nog incidenteel) in de eendenkooi gebruikt. The kooikerhondje is a relatively healthy breed, says susanne martin, who is a member of the northern california nederlandse kooikerhondje society.

Ze worden tussen de 35 en 42 cm groot. Gemiddeld worden deze honden 14 jaar oud. Het kooikerhondje is een écht nederlands hondenras. Is the designated american kennel club parent club for the nederlandse kooikerhondje. Hun vacht is halflang, met aansluitende beharing.

Nederlandse Kooikerhondje Dog Breed Information - American ...
Nederlandse Kooikerhondje Dog Breed Information - American ... from s3.amazonaws.com
In actie wordt de goed gevederde wuivende staart op dezelfde hoogte gedragen als of boven de bovenlijn. Die besten bücher bei amazon.de. Het kooikerhondje, ook wel kooiker of kooikertje genoemd, is een oorspronkelijk nederlands, sinds 1966 officieel erkend hondenras. Daardoor zijn de raskenmerken primair bedoeld om op een natuurlijke wijze goed te kunnen functioneren. Hij lokt eenden in een val (de kooi), waar de vogels ofwel worden gestreept voor ornithologisch onderzoek of naar de markt worden gestuurd. Aktuelle preise für produkte vergleichen! Het kooikerhondje is een écht nederlands hondenras. Ze hielpen mee om de eenden te lokken met hun witte staart.

Het is een lief, vrolijk en pittig hondje, attent en intelligent, dat graag voor de baas wil werken.

In die periode waren veel jagers in nederland aan het jagen op bijvoorbeeld vogels en eenden. Originally bred in the netherlands as a duck decoy dog, its heavily white plumed tail waves jauntily to entice and lure ducks to follow it into eendenkooi (elaborate manmade pond trapping systems). Nederlands kooikerhondje het nederlandse kooikerhondje is een gevoelige, intelligente en levendige hond. Assistent van de kooibaas, bewaker van huis en erf, verdelger van muizen, mollen en ratten. Vroeger werden wij in nederland vooral gebruikt om de nieuwsgierige eenden te lokken in een eendenkooi waar ze werden gevangen. Beknopte geschiedenis het kooikerhondje werd oorspronkelijk (en nu nog incidenteel) in de eendenkooi gebruikt. De gemiddelde prijs van een kooikerhondje ligt tussen de 1000 en 1500 euro per pup. Kooikerhondjes zijn sportief en alert en hebben vrij veel beweging nodig. Het kooikerhondje is een écht nederlands hondenras. Aktuelle preise für produkte vergleichen! Het nederlandse kooikerhondje past bij een stabiele eigenaar die vriendelijk maar Bekijk snel ons enorme aanbod kooikerhondje pups! Het is een lief, vrolijk en pittig hondje, attent en intelligent, dat in hoge mate bereid is om voor de baas te werken.

Die besten bücher bei amazonde nederland. We promote health and welfare, sport of purebred dogs, and breeding for type, temperament, and function.